Heta räkor och mangosallad

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

En god rätt att äta på kvällskvisten eller som en förrätt.

Ingredienser

  • 2 mangofrukter
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 tsk råsocker
  • mald svartpeppar efter smak
  • 500 g räkor med skal
  • 1 chilifrukt
  • 1 lime
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamfröolja
  • Instruktioner

    Skala mangon och skär fruktköttet i små bitar. Skär salladslöken fint och knip av bladen på koriandern. Blanda mangon, löken, koriandern och sockret. Krydda med svartpeppar. Skala räkorna. Dela och kärna ur chilin och skär den i tunna strimlor. Skär limen i klyftor. Hetta upp oljorna i en stekpanna och fräs räkorna i någon 2-3 minuter på hög värme. Blanda ner chilin och limen, låt steka med i ytterligare 1 minut. Servera de varma räkorna med mangosalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben