Heta tapas-champinjoner i vitlök

Serverar: 4 portioner

Jättegoda och heta! Gör dem ofta som smårätt på fredagarna. Ibland blir det över, då sparar jag de i kylen. Nästan lika goda kalla som rykande heta.

Ingredienser

  • 500 gram färska champinjoner, skivade
  • 2 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 msk storbladig persilja, hackad
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad ( har man inte chilifrukt hemma så funkar chiliflagor)
  • salt
  • svartpeppar
  • Ett gott vitt bröd till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Häll oljan i en stor ugnsform (eller fördla den i 4 st portionsformar).
    2. Lägg i svampen och resten av ingrediensen i formen/formarna.
    3. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter tills det bubblar och svampen fått vacker färg.
    4. Servera med gott bröd. Doppa brödet i den goda oljan som fått smak av vitlök, chili och persiljan!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    skilla 20 april 2008

    Mkt gott! Jag tog dock hela lite mindre champinjoner. Mest av lathet, men också för att jag tycker om stora bitar i maten. Det fungerade jättebra. En enkel och mkt god tapasrätt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben