Himmelsk äppeltosca.

Serverar: 8 portioner

Kakan blir lite som en mazzarinkaka och ska inte innehålla något bakpulver. Fanstastiskt god med en klick vispad grädde.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 skalade eller oskalade äpplen
  • ½ -1 tsk kanel
  • Toscaglasyr
  • 50 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 påse mandelspån (1dl)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 175 grader, 200 grader
    2. Smält och låt smöret svalna.Vispa ägg och socker luftigt.Blanda i mjölet och vaniljsocker och rör till sist det smälta smöret. Blanda väl.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.
    4. Dela äpplena, ta ur kärnorna och skiva i lagom tunna skivor. Tryck ner äppelskivorna i smeten. Pudra kanelen över kakan.
    5. Grädda i ugnen på 175 grader ca 25 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader.
    6. Toscaglasyr; Smält smör och socker i en kastrull. Blanda i mandelspånen och mjölet. Rör hela tiden och häll slutligen i mjölken.Sjud blandningen. Häll den varma toscan över kakan och grädda kakan i ugnen på 200 grader 8-10 minuter.
    7. Ät den som den är eller servera med en klick vispad grädde. Himmelskt god..

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nillem 25 juli 2011

    Den godaste toscan någonsin!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben