Malins äppeltosca

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Denna äppeltosca är fantastisk god. Serveras med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

  • 8 medelstora äpplen ( ej för hårda )
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena, dela dem och ta bort kärnhuset.
    2. Lägg äppelhalvorna på ett smort, ugnsfast fat eller i en stor form.
    3. Till toscasmeten: Skålla och flaga mandeln. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt dem sjuda upp under omrörning. Häll smeten omedelbart över äppelhalvorna. Sätt in fatet eller formen i medelvarm ugn 225 grader omkring 20 minuter, eller tills äpplena är mjuka och toscan fått fin färg.
    4. Serveras ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben