Malins Lingonbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Ett lite ljusare lingonbröd som kräver litet arbete och ger ett saftigt resultat.

Ingredienser

  • 6 dl lättfil
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl havregryn
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 3-4 dl lingonsylt
  • 2 tsk salt
  • 4 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl special
  • 3 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda lättfil,rågkross,havregryn,mörk sirap,lingonsylt och salt i en bunke. Låt stå i 5 minuter. Tillsätt sedan i rågsikt, vetemjöl,bikarbonat och rör om väl.
    3. Häll degen i en välsmord 3 liters form.
    4. Ställ in i ugnen ca 45 minuter. När brödet är färdigt ta ut det och pensla med vatten. Låt svalna på galler under duk.
    5. För ett grövre bröd ersätt rågsikt mot grahamsmjöl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben