Himmelsk chokladrulle

Serverar: 16 portioner

Rulltårtan du svänger ihop på ett kick. Ställ den kallt en stund innan du skär upp den.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2½ msk kakao
  • 1½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 300 g krämig färskost
  • 1 dl créme fraiche
  • ½ dl florsocker
  • 1 dl lemon curd
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver väl. Vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm, med bakplåtspapper.
    2. Grädda kakan mitt iugnen i ca 5 minuter. Känn med provsticka att kakan är klar. Stjälp upp botten på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kakan svalna.
    3. Vispa färskost, créme fraiche och florsocker slätt med elvisp. Bred krämen över tårtbottnen. Ringla lemon curd över krämen. Rulla ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben