Himmelsk jordgubbs- och rabarberpaj
Smaka en bit av himmeln och njut! Det här receptet, ursprungligen från tidskriften "Saveur" är ett som t.o.m modellen Cindy Crawford inte kan motstå.
Ingredienser
Pajskalet
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
1,5 dl vegetabilisk olja
6 tsk kall mjölk
Fyllning
3 dl + 2 tsk socker
1 dl vetemjöl
1/4 tsk muskotnöt
1/4 tsk kanel
7 dl halverade jordgubbar
5 dl tunt skivad rabarber
2 tsk tärnad margarin bitar
2 tsk mjölk
Instruktioner
- För pajskalet, värm ugnen i förväg till 200 grader. Blanda mjöl och salt. Mät upp olja och mjölk tillsammans - rör ej ihop. Tillsätt mjölk och oljeblandningen till mjölet. Dela degen i två delar och kavla ut på baklplåtspapper. En skall läggas i en smörad pajform och den andra skall fungera som lock.
- Till fyllningen, blanda socker, vetemjöl, muskotnöt och kanel. Tillsätt frukten och blanda tills frukten är täckt utav mjölblandningen. Kan också bevaras i kylskåpet för att fruktsaften skall rinna av. OBS! Om annan frukt skall tillsättas t.ex. blåbär eller pärsika - lägg till rivet citronskal.
- Fyll pajskalet med fyllningen och sprid margaringet ovan. Lägg på andra halvan av pajskalet, tryck ner sidorna och gör hål med en vass kniv i översta skalet. Pensla med mjölk och strö på socker. Baka i 50 minuter. Om det ser ut som om pajen håller på att brännas vid, täck över med aluminiumfolie.
- Tillåt pajen att kylas 1 timme innan den skall serveras.
- Servera gärna med vaniljsås eller äkta vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)