Hjärtligt goda rabarbersmulor

Serverar: 4-6 portioner

Med smaskiga smulor blir den nyplockade rabarbern helt perfekt.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl glutenfri mjölmix, ca 90 g
  • 2 dl socker
  • Fyllning
  • 300 g rabarber
  • 3 msk farin-, rå- eller muscovadosocker
  • 2 msk potatismjöl
  • Servering
  • Vaniljvisp, vaniljglass eller vispade grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda smulingredienserna, plasta in och lägg i kylen.
    3. Smöra en pajform eller portionsformar. Skala rabarbern, skär i mindre bitar och lägg i formen. Strö över socker och potatismjöl.
    4. Ta fram smuldegen och strö den över rabarbern. Grädda i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
    5. Servera pajen/pajerna gärna med vaniljvisp, vaniljglass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben