Hjortron och chokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Har man tur och hittar mycket hjortron kanske detta recept kan vara något .

Ingredienser

  • 2 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 50 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • Ca 100 - 125 g hjortron, frysta eller färska
  • 100 g mörk choklad i lagom stora bitar
  • Instruktioner

    1. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda det smälta smöret med mjölken och låt svalna något. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
    2. Sikta ner mjölblandningen i ägg/sockersmeten och rör sedan i smöret.
    3. Tina inte ev frysta hjortron. Blanda ner hjortron och chokladbitar i smeten, du kan även börja med att fylla i formarna med smet och därefter ploppa i hjortron och choklad i varje muffins.
    4. Fördela smeten jämnt i muffinsformar och grädda i ugn 175 grader ca 10 - 15 minuter, tills muffinsarna inte längre är kladdiga i mitten vid stick med provsticka.
    5. Låt stå på plåt i 2 - 3 minuter och svalna, flytta sedan över muffinsen till ett bakgaller och låt svalna helt under bakduk.
    6. Tips! Du kan lägga en liten bit choklad på varje muffins när de kommer ut ur ugnen och ev låta smälta det smälta på eftrvärmen i ugnen. Annars är det gott att smälta blockchoklad i efterhand och ringla över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben