högrev med ratatouille

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

resterna är jättegoda att hacka över och göra lasagne på

Ingredienser

  • 500 g högrev
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • Lagerblad
  • svartpeppar
  • vitpeppar, salt
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 1 squash
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 3 färska tomater
  • 1 aubergine
  • 1 dl rött vin
  • olivolja
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. koka 500 gr högrev i vatten, en skalad delad gul lök, en skalad, skivad morot, ett lagerblad, några korn svartpeppar och vitpeppar. Låt koka mör och fin men inte faller isär ca 45 min. Lägg den att svalna.
    2. rensa ur och tärna en röd paprika, en grön paprika och en gul paprika i stora bitar. skala och dela löken i 6 bitar. dela squashen i tärningar ca 2x2 cm. gör samma med auberginen fast salta den för att dra ur det beska. fräs sedan alla grönsaker i en djup stekpanna. tillsätt tomatpuré, tärnade färska tomater, och grönsaksbuljongtärningen. efter en kvart kan du tillsätta högrevet i tuggvänliga bitar. tillsätt rödvinet. låt sjuda tills det är klart ca 20-30 min. serveras med lantbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben