Hönöfrestelse i påsk

Serverar: 6 portioner

En av favoriterna i våran familj

Ingredienser

  • 1 burk matjessillfileer à 200 g el motsvarande löksill
  • 3 hårdkokta skalade ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tub Kalles kaviar a 100 g
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 ½ dl (ca) purjolök skuren i tunna ringar
  • Ganering
  • Dill
  • Instruktioner

    Låt sillfileerna rinna av och skär dem i ca 1 cm breda bitar. Skär äggen i tunna skivor. Vispa grädden hård och styv. Rör i kaviar och peppar. Blanda väl. Bred smör på brödkakorna och lägg samman dem till en rund botten på ett fat. Bred ett tunt lager kaviargrädde på botten. Strö först över gräslöken, sedan purjolöken. Spritsa resten av kaviargrädden över tårtan. Lägg på sillbitar och äggskivor. Ganera med dill. Kan ej frysas.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben