Hörnells viltpanna

Serverar: 4 portioner

Tillagas utomhus på murikka. Förbered ingredienserna hemma och ta med dem i bunkar eller plastpåsar. Suveränt gott!

Ingredienser

  • 1 pkt à 400 g suovasskav eller 2 pkt à 240 g vanligt renskav
  • 600 g tärnad fryst potatis
  • 1 stor finhackad gul lök
  • 1 pkt strimlat bacon
  • Rapsolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm mourikkan över elden. Häll på olja på murikkan och bryn sedan skaven. Dra den åt sidan då den är brynt och stek sedan potatisen tills den är nästan klar. Bryn bacon och sedan löken och blanda ihop alltihop på mourikkan. Krydda med salt och peppar.
    2. Servera.
    3. Den som har tillgång till kantareller blandar med fördel ner det också.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    popik 2 maj 2009

    Vad är mourikka för något?

    Ingela 2 maj 2009

    Det är som en plan wokpanna med ben som du använder över öppen eld.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben