Vild köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Timjan och kantareller gör pastasåsen glamorös.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 200 g färska kantareller eller 1 burk konserverade á 200 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk svenskt smör
  • 310 g Arla köket viltpanna
  • 1/2 dl hackad färsk timjan, att strö över
  • Till servering
  • Valfri pasta till 4 portioner
  • Valfri sallad
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa svampen och dela de stora i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
    2. Stek svamp och lök i smör i en panna några minuter. Tillsätt färsen och rör så att den blir grynig men inte smulig. Stek ca 5 min. Blanda ner grädden och smakpastan och låt koka 2–3 min. Strö över timjan.
    3. Servera med pasta eller potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben