Viltpanna med älgfärs, vitkål och kantareller

Serverar: 4 portioner

En härlig och snabbgjord panna med en ljuvlig viltsmak. Ta till vara på allt vad skogen har att erbjuda! Denna rätt är rätt kalorisnål men tillsätt mer mathavre om du vill göra rätten mer mättande till hungriga magar. 390 kcal/portion

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 500 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 150 g kantareller
  • 1½ dl mathavre, okokt
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl frysta lingon
  • Nymalen svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Strimla kålen och hacka löken. Rensa kantarellerna och hacka dem grovt. Skölj mathavren.
    2. Värm 2 msk rapsolja i en stor stekpanna. Lägg i lök, kantareller och mathavre. Fräs i ca 3 minuter, lägg i vitkålen och fräs ytterligare i ca 10 minuter tills kålen mjuknat något. Smaka av med salt och peppar.
    3. Bryn samtidigt älgfärsen i en annan stekpanna tillsammans med 1 msk rapsolja. Smaka av med salt och peppar. Blanda älgfärsen med kålblandningen och strö på lingonen. Servera!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben