Höstgryta med kyckling och kantareller

Serverar: 4 portioner

Vilka smaker! En fröjd för gommen.

Ingredienser

  • 1 stor kyckling
  • 300 g rensade kantareller
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 2 msk hackad färsk rosmarin eller salvia
  • 2 lagerblad
  • 3,5 dl vitt vin
  • 5 dl vatten + 2 msk koncentrerad kantarellfond, eller kycklingfond
  • 4 msk maizenaredning
  • Salt och peppar efter smak
  • Instruktioner

    Skölj, torka av och stycka kycklingen i bitar. Bryn den runtom i en tjockbottnad gryta. Tärna fläsk och lök. Stek svampen först separat så att eventuell vätska kokar bort och tillsätt sedan fläsk och lök. Fräs tills allt börjar få lite färg. Blanda i det frästa med kycklingen i grytan. Tillsätt örter och lagerblad, vin, vatten och fond. Låt det sjuda i cirka 30 minuter tills kycklingköttet lossnar lätt från benen. Smaka av med salt och peppar och red av med maizena. Servera med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben