Serverar: 4 portioner
Jättegod vegetarisk paj med mycket gott i, passar bra på buffé!
Hacka samman vetemjöl, margarin och kesella till en deg. Lägg den i kyl medan fyllningen förbereds. Skölj och strimla purjolök, palsternackor, morötter. Skölj och tärna tomater. Tryck ut pajdegen i en form, ca 26 cm i diameter. Förgrädda i 225°c, ca 10 minuter. Fördela grönsakerna i pajskalet och krydda med hackad timjan, basilika och gräslök. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och gratängost. Häll över äggstanningen och grädda pajen i 225°c, 25-30 minuter. Servera med grönsallad.
Tack för denna suveräna paj som passade kanon på nyårsbuffén. Sund och god och passar bra till den som är vegetarian men även till oss andra som behöver äta mer grönsaker och rotfrukter. Tack igen och jag kommer använda den många gånger till. //Angela
Tack för receptet! Jag har en väninna som är vegetarian och tycker ibland det är svårt att få inspiration och variation när jag ska laga vegetarisk mat. Detta ska jag gladerligen testa. Ha en fin dag! Hälsning Anna
Vattnig och smaklös