Hoisin kyckling

Serverar: 4 portioner

Väldigt god asiatisk rätt som är perfekt till söndagsmiddagen.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 6 msk hoisinsås
  • 4 msk kinesisk soja
  • 4 msk plum sauce
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm breda bitar.
    2. Lägg dem i en skål och blanda med hoisinsås, soja, plum sauce och sambal oelek. Låt stå kallt ca 1 timme
    3. Värm upp olja i en stekpanna.
    4. Ta upp kycklingbitarna men spara marinaden.
    5. Stek kycklingbitarna på medelhög värme ca 3min på varje sida. Häll på vatten och marinaden och låt puttra ca 4min.
    6. Tillsätt lite mer vatten om det blir för torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    beca 15 februari 2013

    Hej Låter så gott. Var får man tag på plum sause? (har inte hört talas om det innan). Mvh

    aziima 15 februari 2013

    Det borde finnas i de flesta livsmedelsbutikerna (plommonsås), men är inte helt säker, jag fick nämligen min burk, har inte köpt den själv.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben