Holländsk rispudding

Serverar: 4 portioner

Smakar som risifrutti

Ingredienser

  • 1½ dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 7-8 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl grädde
  • 2 msk florsocker
  • 2-3 tsk vaniljsocker
  • 5 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Häll grötris, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp igen och låt koka på svag värme ca 40 minuter.
    2. Låt gröten svalna och ställ den att bli kall i kylen.
    3. Vispa grädden och blanda den i den kalla gröten tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
    4. Blötlägg gelatinbladen, smält dem och tillsätt i gröten under kraftig omrörning.
    5. Häll över massan i vattensköljda formar och kyl tills massan stelnar.
    6. Stjälp upp på fat och servera med sylt eller bärsås.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben