Kheer - Indisk risdessert

Serverar: 4 portioner

En vanlig efterrätt över hela indien är Kheer, en supergod rispudding kryddad med saffran, kardemumma och pistagenötter.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl rundkornigt ris
  • 3 dl vatten
  • 7 dl mjölk
  • 3 cm kanelstång
  • 1 krm stötta kardemumma
  • 3 msk socker
  • 1 msk russin (helst Sultan)
  • 1/2 g saffran (1 paket)
  • Garnering
  • malen kanel
  • mandlar
  • pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Blanda ris och vatten i en kastrull. Koka på svag värme i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Sjud på svag värme under lock ca 40 minuter eller tills det blivit en gröt.
    2. Servera desserten varm eller kall. Garnera med kanel, mandlar och nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marstersfan 9 mars 2012

    Tack så himla mycket för denna, har letat efter receptet länge. Vill imponera på sambon som kommer frpn pakistan. Ännu en gång STORT TACK!! ^^

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben