Kheer - Indisk risdessert
En vanlig efterrätt över hela indien är Kheer, en supergod rispudding kryddad med saffran, kardemumma och pistagenötter.
Ingredienser
1 1/2 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
7 dl mjölk
3 cm kanelstång
1 krm stötta kardemumma
3 msk socker
1 msk russin (helst Sultan)
1/2 g saffran (1 paket)
Garnering
malen kanel
mandlar
pistagenötter
Instruktioner
- Blanda ris och vatten i en kastrull. Koka på svag värme i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Sjud på svag värme under lock ca 40 minuter eller tills det blivit en gröt.
- Servera desserten varm eller kall. Garnera med kanel, mandlar och nötter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tack så himla mycket för denna, har letat efter receptet länge. Vill imponera på sambon som kommer frpn pakistan. Ännu en gång STORT TACK!! ^^