Honung- och och sesammarinerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Underbart gott recept som jag fått från en vän i Usa.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk vitt vin
  • ½ msk sesamolja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk majsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk honung
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk ljus soja
  • ½ dl vatten
  • 1 msk sesamfrön utan skal
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i små munsbitar. Marinera kycklingen i soja, vin, sesamolja och socker i ca 1 timme.
    2. Blanda mjöl och majsmjöl i en stor påse med zipfunktion. Låt kycklingen rinna av och lägg den i påsen. Skaka försiktigt runt så alla bitarna täcks av mjölblandningen. Stek tills gyllenbruna och genomstekta. Låt rinna av på papper.
    3. Blanda sweet chilisås, ketchup, honung, ostronsås, och vatten i en liten kastrull, koka upp och låt sjuda till såsen börjar tjockna. Blanda sås och kycklingbitar, strö över sesamfrön och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammis 29 mars 2013

    Smakade jättebra :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben