Honung- och saffransparfait

Ljuvligt god!

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • ½ dl råsocker (strö)
  • 0,5 g saffran (en liten påse)
  • ½ dl honung
  • 3 dl vispgrädde
  • Hallonsås
  • 4 dl hallon
  • Råsocker efter smak
  • En skvätt vatten
  • Pressad lime efter smak (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Parfait: Vispa samman äggulorna, sockret, honungen och saffran till en pösig smet. Vispa grädden för sig, och blanda ner den i äggsmeten. Häll blandningen i en form som du sedan ställer i frysen i minst sex timmar.
    2. Hallonsåsen: Koka samman hallon, socker, vatten och lime.
    3. Servera med hallonsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pluggomala 23 februari 2010

    Denna parfait har jag gjort många gånger och lyckats varje gång. Personligen är jag inte så förstjust i honung så jag brukar halvera den mängden i receptet. Kan verkligen rekommendera andra denna underbara parfait!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben