Honung- och veteklimuffins

Serverar: 12 portioner

Om du vill ha något sött och kladdigt som avrundning på en god helgfrukost kan de här muffinsarna passa bra

Ingredienser

  • 125 g vetemjöl
  • 90 g vetekli
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk sojamjölk
  • 6 msk flytande honung
  • 2 ägg
  • 4 msk solrosolja
  • Topping
  • 4 msk flytande honung
  • Saft och skal från 1 citron
  • 200 g florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mjölet, vetekli och bakpulver i en skål och blanda. Vispa lätt samman sojamjölk, honung, ägg och olja i en annan skål och rör ner i mjölblandningen. Rör försiktigt och inte alls för mycket eftersom muffinsen då kan bli sega.
    2. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i mitten av ugnen 12-15 minuter tills muffinsen har rest sig och känns fasta i mitten. Ta ut dem ur ugnen, lägg dem på ett galler och låt svalna.
    3. Blanda honung och citronsaft och rör ned tillräckligt med florsocker för att få en tjock, glansig glasyr. Bred glasyren ovanpå muffinsen och lägg några strimlor rivet citronskal överst. Låt glasyren stelna före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben