Honungs och rosmarinrostade primörer med getost

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Lätt och gott med ett glas öl. Grönsakerna kan man variera efter säsong ju, så nedanstående är bara förslag.

Ingredienser

  • 20 morötter i knippa
  • 5 gulbetor
  • 5 rödbetor
  • 5 majrovor
  • 1 knippe färsk (eller frusen ) sparris
  • 1 bunt knipplök
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk honung
  • 5 kvistar rosmarin (hackad)
  • 1 msk flingsalt
  • Peppar
  • 150-200 g Chevré
  • 1 knippe timjan
  • 1 knippe persilja
  • 1 näve pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Tvätta primörerna noga och skär sedan betor och majrovor i mindre bitar. Skär eventuellt bort nedre partiet på sparrisen som kna vara "träigt". Ta bort blasten från morötterna, skär ner knipplöken på hälften, strimla den gröna blasten och spar den till att garnera med.
    3. Blanda olivolja, honung, rosmarin, flingsalt och peppar. Slunga runt primörerna (utom sparrisen) i blandningen och ta sedan upp dem på en ugnsplåt och rosta i ugn, i 10-15 min till de fått lite färg. Känn efter på betorna med en kniv om de är färdiga.
    4. Lägg på sparrisen och kör ytterligare 5 min i ugn.
    5. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna tills de blivit gyllenbruna.
    6. Lägg upp på serveringsfat och smula över getost, blasten från knipplöken och de färska örterna. Toppa med pinjenötter och ringla över lite extra honung.
    7. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pia61 15 augusti 2010

    Jättegott! Hittade inga gulbetor, men det gick bra ändå!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben