Honungsäpplen med rosmarin och vaniljyoghurtglass

Serverar: 4 portioner

Så gott

Ingredienser

  • 4 syrliga äpplen
  • 1 msk smör
  • 2 msk honung
  • Färsk rosmarin
  • Vaniljyoghurtglass
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl mild yoghurt
  • 4 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 °C.
    2. Skölj äpplena och kärna ur dem. Lägg äpplena i en smord ugnsfast form. Klicka på smör och ringla över honung. Sätt i en rosmarinkvist.
    3. Stek äpplena mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de är mjuka.
    4. Servera de varma äpplena med vaniljyoghurtglass.
    5. Vaniljyoghurtglass: Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
    6. Vispa grädden.
    7. Vispa samman yoghurten med sockret och vaniljskrapet. Blanda därefter i den vispade grädden.
    8. Kör smeten i en glassmaskin eller frys den i en bunke. Rör då om några gånger under infrysningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben