Honungsäpplen med rosmarin och vaniljyoghurtglass
Serverar:
4 portioner
Så gott
Ingredienser
4 syrliga äpplen
1 msk smör
2 msk honung
Färsk rosmarin
Vaniljyoghurtglass
1 vaniljstång
1 dl vispgrädde
3 dl mild yoghurt
4 msk strösocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Skölj äpplena och kärna ur dem. Lägg äpplena i en smord ugnsfast form. Klicka på smör och ringla över honung. Sätt i en rosmarinkvist.
Stek äpplena mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de är mjuka.
Servera de varma äpplena med vaniljyoghurtglass.
Vaniljyoghurtglass: Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
Vispa grädden.
Vispa samman yoghurten med sockret och vaniljskrapet. Blanda därefter i den vispade grädden.
Kör smeten i en glassmaskin eller frys den i en bunke. Rör då om några gånger under infrysningen.
Liknande recept
Broilerlår med vitlök och rosmarin
1-9
Kyckling med rosmarin & kapris
3
1 h
4
3
Ugnsrostad potatis med rosmarin
5
40 min
4
Gott bröd med oliver och rosmarin
3.3
1 h 10 min
10-15
2
Ugnstekta kycklinglår med rosmarin och citron
5
4
1
Helstekt fläskkarré med rosmarin och vitlök
4.8
2 h 30 min
4
3
Ingrids kyckling med rosmarin
45 min
4
Kycklingpanna med citron och rosmarin
30 min
4
1
Oxfilé med rosmarin och oliver
45 min
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!