Honungsglaserade tunna revbenspjäll

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 dag 15 minuter

Saftiga revbenspjäll med söt och kryddig smak, en rätt som går hem även hos barnen.

Ingredienser

  • ca 2 kg tunna revbenspjäll
  • Marinad
  • 1 dl råsocker
  • 1 ½ dl flytande honung
  • ¾ dl balsamvinäger
  • 5 vitlöksklyftor
  • 5 msk worcestershiresås
  • 1 msk salt
  • 2 till 3 tsk tabasco
  • 5 cm ingefära (riven)
  • 4 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. ca 1,5 timmarTill servering: Grönsallad
    2. 1. Blanda ihop socker, honung och vinäger i en kastrull. Hetta upp och rör tills sockret smält. Tillsätt krossade vitlöksklyftor, worcestershiresås, salt, tabasco, riven ingefära och senap. Rör marinaden slät och ställ den att svalna. Lägg spjällen tillsammans med marinaden i en stor plastpåse. Vänd runt så att hela spjällen får marinad på sig. Lägg på ett stort fat och låt marinera i kyl minst över natten, gärna lite längre. Vänd påsen då och då. 2. Ta ur spjällen ur påsen och spar marinaden. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna i 30 minuter. Vänd och pensla med marinaden och stek ytterligare 40-50 minuter tills köttet är knaprigt på ytan. Pensla lite då och då med marinaden under tiden.
    3. Servera spjällen med klyftpotatis och en grönsallad.
    4. SMAKLIG MÅLTID!!!!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben