Honungsglaserade tunna revbenspjäll
Saftiga revbenspjäll med söt och kryddig smak, en rätt som går hem även hos barnen.
Ingredienser
ca 2 kg tunna revbenspjäll
Marinad
1 dl råsocker
1 ½ dl flytande honung
¾ dl balsamvinäger
5 vitlöksklyftor
5 msk worcestershiresås
1 msk salt
2 till 3 tsk tabasco
5 cm ingefära (riven)
4 msk dijonsenap
Instruktioner
- ca 1,5 timmarTill servering:
Grönsallad
- 1. Blanda ihop socker, honung och vinäger i en kastrull. Hetta upp och rör tills sockret smält. Tillsätt krossade vitlöksklyftor, worcestershiresås, salt, tabasco, riven ingefära och senap. Rör marinaden slät och ställ den att svalna. Lägg spjällen tillsammans med marinaden i en stor plastpåse. Vänd runt så att hela spjällen får marinad på sig. Lägg på ett stort fat och låt marinera i kyl minst över natten, gärna lite längre. Vänd påsen då och då.
2. Ta ur spjällen ur påsen och spar marinaden. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna i 30 minuter. Vänd och pensla med marinaden och stek ytterligare 40-50 minuter tills köttet är knaprigt på ytan. Pensla lite då och då med marinaden under tiden.
- Servera spjällen med klyftpotatis och en grönsallad.
- SMAKLIG MÅLTID!!!!
Liknande recept
Kommentarer (0)