Honungskaka

En lättbakad kryddkaka som bakas i långpannan.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 12 1/2 dl vetemjöl 750 g
  • 500 g honung har du inte det hemma går det bra med sirap
  • 3 tsk mald kanel
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk mald kryddnejlika
  • 4 tsk bikarbonat
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 100 g hackade hasselnötter
  • 100 g hackade aprikoser, daddlar eller fikon
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Värm honungen eller sirapen och häll det i äggblandningen.
    2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned det i smeten / äggblandningen.
    3. Sist så röres filmjölken / naturell yoghurt , hasselnötterna och vald torkad frukt ned.
    4. Häll smeten i en klädd långpanna.
    5. Grädda i mitten av ugnen 160 grader nästan 1 timma. OBS! öppna inte ugnsluckan de första 30 minuterna.

    Liknande recept

    3.5
    35 min
    4-5
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben