Honungskaka.

Detta är en läcker honungskaka med apelsin och citronskal som ger den en frisk citrussmak. Eftersom att kakan innehåller gräddfil så håller den sig saftig länge.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl gräddfil
  • Rrivet skal av en citron
  • Rivet skal av en apelsin
  • 1 dl honung
  • 1 dl solros-, majs- eller rapsolja
  • 1 tsk bakpulver eller bikarbonat
  • 5 dl fint mjöl
  • Garnering
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker så att det blir pösigt.
    2. Blanda ned gräddfil, citron- och apelsinskal, honung och olja.
    3. Vispa smeten jämn och fin. Blanda sedan ner vetemjöl och bakpulver.
    4. Smöra och mjöla en form ca 1 ½ l, och häll smeten i formen.
    5. Blanda råsocker och sesamfrön. Strö socker och sesamblandningen över smeten.
    6. Grädda kakan i ca 45 minuter. Låt den svalna i formen och stjälp sedan upp den på ett fat.

    Liknande recept

    3.5
    35 min
    4-5
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben