Honungsmarinerad ryggbiff

Serverar: 4 portioner

De marinerade biffarna och den saftiga svampen doftar och smakar svagt av både apelsin och honung. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

  • 4 ryggbiffar à ca 150 g
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk honung
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 350 g små champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Skär 3-4 snitt på varje sida av biffarna och lägg dem i en grund skål som inte är av metall. Blanda apelsinsaft, spiskummin, honung och vitlök och häll sedan blandningen över köttet. Vänd biffarna så att de täcks helt av marinad. Täck över med plastfolie och marinera minst 1 timme eller över natten.
    2. Hetta upp en kolgrill eller ugnens grill. Ta upp köttet ur marinaden och spara den. Grilla biffarna 2 minuter på varje sida för blodigt kött, 3-4 minuter för medium eller 5 minuter för välstekt. Låt biffarna vila 5 minuter.
    3. Halvera champinjonerna, hetta upp oljan i en stekpanna och fräs champinjonerna ca 4 minuter tills de börjar mjukna. Häll över marinaden och koka upp. Ta av stekpannan från värmen och blanda ned ev sky från köttet och persiljan.
    4. Servera biffarna med champinjonerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben