Horn med ost och skinka

Serverar: 24 portioner

Mammas goda recept

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 6 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk socker
  • 1 kg vetemjöl
  • Fyllning
  • Riven ost
  • Finskuren skinka
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält smör tillsätt mjölk och värm vätskan till 37 grader. Blanda i jästen, och allt det torra. Arbeta ihop degen och låt den jäsa till dubbel storlek (30-60 minuter).
    2. Dela degen i 3 delar. Kavla ut varje del till en platt rondell. Dela denna i 8 trianglar. Fyll med ost och skinka. Rulla i hop varje triangel från den breda sidan fram mot spetsen.
    3. Låt jäsa på plåt i 30 minuter. Pensla med ägg, och strö på riven ost. Grädda i 220 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben