Hot banana split

Serverar: 4 portioner

Kocken och matskribenten Jill Dupleix, australiensiska och verksam i London, lockar med klassisk het banana split och superenkel glass på bär och banan.

Ingredienser

  • 4 mogna bananer, fasta, oskalade
  • 70 g fin mörk choklad
  • 2 msk rostade valnötter eller mandlar
  • Banan- och bärglass
  • 4 bananer
  • 100 g hallon eller jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Glass: Skala bananerna och hacka dem grovt. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär itu dem. Lägg bären och bananerna i fryspåse och frys dem över natten.
    2. Ta dem ur frysen och låt tina i 20 minuter. Kör bananerna och bären i matberedare i 5 minuter tills allt är krämigt. Packa i plastburk och frys in igen. Ta ut före serveringen, låt stå i 15 minuter och kör glassen snabbt i matberedare igen för att få bort iskristallerna.
    3. Bananer: Värm ugnen till 200 grader. Lägg bananerna i en form och baka i 15-20 minuter tills skalet är svart. Skär ett litet snitt vid basen och häll av vätskan.
    4. Hacka chokladen och de rostade nötterna. Skär två snitt överst på varje banan och dra av skalbiten.
    5. Lägg upp bananerna på 4 desserttallrikar och lägg upp glassen i små skålar. Strö choklad och rostade nötter över bananerna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben