1Om du använder torkade kikärtor så blötlägg dem i vatten ungefär 2 dygn innan du ska laga hummusen. Byt även vattnet några gånger under tiden.
När du sedan skall använda dem så koka först i 1 timme så de blir mjuka.
Häll sedan tahinin, 2 skalade vitlöksklyftor, 1 tsk salt, ½ -1 dl grovhackad persilja, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin och 1 msk citronsaft i en matberedare. Häll även ner
olivoljan.
Mixa till en slät massa, blir den för torr så tillsätt lite vatten. Servera med lite pudrad paprikapulver över.
Har precis testat att göra denna röra och så gott det blev! Ett tillbehör som kommer att göras ofta hemma hos oss. En solklar femma för detta till dig!
missQ31 maj 2015
Jag trodde att det var ett standardrecept på hummus, men den blev betydligt godare och smakrikare än de jag smakat på Libanesiska hak. Tror att det kanske blev lite mer tahini än vad det skulle vara, men gott blev det!
chback27 september 2015
Mums! Helt onödigt att köpa färdig, denna är mycket godare!
Relaterade Artiklar
Måndagens grillsås
En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...
Har precis testat att göra denna röra och så gott det blev! Ett tillbehör som kommer att göras ofta hemma hos oss. En solklar femma för detta till dig!
Jag trodde att det var ett standardrecept på hummus, men den blev betydligt godare och smakrikare än de jag smakat på Libanesiska hak. Tror att det kanske blev lite mer tahini än vad det skulle vara, men gott blev det!
Mums! Helt onödigt att köpa färdig, denna är mycket godare!