Hummus

Serverar: 4 portioner

Tillbehör till de libanesiska wrapsen.

Ingredienser

  • 4 dl kikärtor, på burk eller torkade
  • 3-4 msk Tahini (sesampasta)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • ½-1 dl färsk persilja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl olivolja
  • Instruktioner

    1. 1Om du använder torkade kikärtor så blötlägg dem i vatten ungefär 2 dygn innan du ska laga hummusen. Byt även vattnet några gånger under tiden.
    2. När du sedan skall använda dem så koka först i 1 timme så de blir mjuka.
    3. Häll sedan tahinin, 2 skalade vitlöksklyftor, 1 tsk salt, ½ -1 dl grovhackad persilja, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin och 1 msk citronsaft i en matberedare. Häll även ner olivoljan.
    4. Mixa till en slät massa, blir den för torr så tillsätt lite vatten. Servera med lite pudrad paprikapulver över.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    pullan21 3 juni 2011

    Har precis testat att göra denna röra och så gott det blev! Ett tillbehör som kommer att göras ofta hemma hos oss. En solklar femma för detta till dig!

    missQ 31 maj 2015

    Jag trodde att det var ett standardrecept på hummus, men den blev betydligt godare och smakrikare än de jag smakat på Libanesiska hak. Tror att det kanske blev lite mer tahini än vad det skulle vara, men gott blev det!

    chback 27 september 2015

    Mums! Helt onödigt att köpa färdig, denna är mycket godare!

    Relaterade Artiklar

    Måndagens grillsås
    En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben