Pitabröd fyllda med kycklingfärs, couscous och hummus

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fyllt kryddigt pitabröd med smak av Libanon.

Ingredienser

  • 4 st pitabröd
  • 4 port couscous
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 tomater
  • 2 nävar ruccola
  • 1 rödlök
  • Kycklingfärsen
  • 300 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 krm spiskummin
  • ½ dl persilja
  • Hummus
  • 4 dl kokta kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1½ msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 2 msk citron
  • Instruktioner

    Hummus Koka kikärtor så de går att mosa. Mixa dem tillsammans med oljan, pressad vitlök citronsaft, salt, peppar och lite vatten. Pitabröd Stek på kycklingfärsen och krydda med spiskummin, salt och peppar. Strö över persilja. Koka vatten med lite olja och en buljongtärning. Lägg i couscousen. Skär tomater, rödlök och riv ruccolan. Varva couscous, kycklingfärs samt sallad i pitabrödet. Toppa med hummusen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben