Jättegod sill!
En favorit på både julbord och till påsk och midsommar.
Ingredienser
2 burkar urvattnade sillfiléer
2 röda lökar
1 liten purjo
2-3 morötter
½ dl grovhackad dill
2 msk grovstött kryddpeppar
Lag
1 dl ättikssprit
3 dl vatten
3-4 dl socker
3-4 lagerblad
15 hela nejlikor
Instruktioner
- Koka alla ingredienserna till lagen några minuter. Låt lagen svalna.
Förbered sillen, låt den rinna av och skär den i bitar.
Skölj, skala och skiva lök, morötter, purjo
Varva sillen i en skål med lök, morötter, purjo, dill och kryddpeppar. Häll lagen över sillen och ställ den kallt.
- Kan även frysas
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Hur jag blev matlagare
Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...