Husets bästa sill

Serverar: 10 portioner

Jättegod sill! En favorit på både julbord och till påsk och midsommar.

Ingredienser

  • 2 burkar urvattnade sillfiléer
  • 2 röda lökar
  • 1 liten purjo
  • 2-3 morötter
  • ½ dl grovhackad dill
  • 2 msk grovstött kryddpeppar
  • Lag
  • 1 dl ättikssprit
  • 3 dl vatten
  • 3-4 dl socker
  • 3-4 lagerblad
  • 15 hela nejlikor
  • Instruktioner

    1. Koka alla ingredienserna till lagen några minuter. Låt lagen svalna. Förbered sillen, låt den rinna av och skär den i bitar. Skölj, skala och skiva lök, morötter, purjo Varva sillen i en skål med lök, morötter, purjo, dill och kryddpeppar. Häll lagen över sillen och ställ den kallt.
    2. Kan även frysas

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben