Husets festkassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott med kokt pasta och grönsallad.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 1 pkt fryst bladspenat
  • Salt
  • Muskotnöt
  • Sås
  • 2 små gula lökar
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 msk tomatpure´
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk herbes de provence, eller blandade örtkryddor
  • Salt
  • 3 dl riven ost (typ präst)
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten och pressa noga ur allt vatten. Fräs den lätt i lite margarin och krydda med salt och riven muskotnöt. Bottna ett smort eldfast fat med spenaten. Skiva kasslern och lägg den ovanpå spenaten.
    2. Sås Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite margarin. Tillsätt tomatkrosset och tomatpure´n. Låt koka ihop en stund. Rör ner creme fraiche. Låt koka ihop ytterligare. Smaka av med kryddor och salt. Tillsätt ca. hälften av osten. Häll såsen över kasslern och strö över resterande ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills rätten har fått fin färg och är genomvarm.
    3. Ugn 225 gr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben