Husets jättegratäng

Serverar: 8 portioner

Ett recept som räcker till många!

Ingredienser

  • 700 g köttfärs
  • 2-3 msk margarin
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 msk tomtpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk örtkrydda, valfri
  • 3 gula lökar
  • 1 burk skivade champinjoer (400 g)
  • 10 stora potatisar
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    Fräs köttfärsen, tillsätt krossade tomater, puré, vitlök, salt och kryddor. Låt koka 5-10 minuter. Skiva löken, fräs den tillsammans med svampen. Skala och skiva potatisen. Varva potatis, köttfärssås, lök och svampröra i en smord form. Börja med potatis och avsluta med potatis. Häll över grädden och den rivna osten. Täck gratängen med folie och ställ den i nedre delen av ugnen ca 30 min i 200 gr. Tag av folien och grädda ytterligare 30-40 min eller till potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben