Husmors frasiga festtårta
Röstibottnar med potatis och sidfläsk, varvas med en härlig crème fraicheröra.
Ingredienser
150 g rimmat sidfläsk
1 gul lök
12 potatisar
Salt
Peppar
2 msk matolja
Fyllning
1 rödlök
1 dl finhackad gräslök
5 dl crème fraiche
50 g stenbitsrom
Salt
Peppar
Garnering
Crème fraiche
50 g stenbitsrom
Citronklyftor
Dillvippor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skär sidfläsket i tärningar och fräs i stekpanna. Finhacka löken. Skala potatisen, riv den grovt och pressa ur vätskan. Blanda sidfläsket, löken och potatisen i en bunke. Salta och peppra.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Rita 4 cirklar ca 20 cm i diameter. Smörj bakplåtspapperet med matolja. Tryck ut röstismeten i cirklarna. Grädda dem gyllenbruna, ca 30 minuter. Låt svalna.
Fyllning:
Finhacka rödlöken och gräslöken.
Vispa crème fraichen luftig och fast. Ta undan en fjärdedel till garnering och blanda resten med rödlök, gräslök och stenbitsrom. Salta och peppra. Droppa eventuellt i lite citronsaft.
Varva röstibottnar och fyllning, avsluta med rösti.
- Garnera med klickar av crème fraiche,stenbitsrom, citronklyftor och dillvippor.
Liknande recept
Kommentarer (0)