Hyvlad päronsallad med stjärnanisglass och lime

Serverar: 6 portioner

Frisk och god fruktsallad med en ljuvlig glass. Glassen och lagen kan förberedas i god tid.

Ingredienser

  • Stjärnanisglass
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 stjärnanis
  • 6 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 cl Pernod eller Ouzo
  • Päronsallad
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vatten
  • 1-2 stjärnanis
  • 1 lime, skal och saft
  • 1/4 galiamelon
  • 1/4 cantaloupemelon
  • 2 hårda päron
  • ½ dl röda vinbär
  • Garnering
  • Vinbärsklasar
  • 3 päron, i klyftor
  • Instruktioner

    1. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, stjärnanis med vaniljstång- och frön i en rostfri kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om.
    2. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning, det får inte koka. Ta av kastrullen från värmen. Häll upp blandningen i en bunke och kyl ner den. Sila av den och tillsätt alkoholen. Kör smeten i en glassmaskin till krämig och fast konsistens. Ställ in glassen i frysen i 1-2 timmar.
    3. Päronsallad: Koka upp socker och vatten med stjärnanis. Dra av kastrullen från värmen. Låt lagen svalna och tillsätt limeskal- och saft. Skär melonen i tunna skivor. Hyvla päronen tunt med mandolin. Blanda päron, melon och vinbär i lagen.
    4. Servera fruktsalladen med glassen och garnera med vinbärsklasar och päronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben