Serverar: 4 portioner
Ur en gammal receptbok utgiven av ICA-förlaget.
Bryn fläskfilén väl i en stekgryta. Lägg lök runt om, krydda och späd med vätska. Efterstek köttet under lock på svag värme ca 20 minuter, tills det är genomstekt. Koka i kastrull morotsskivor i ananasspad ca 5 minuter. Rör samman mjöl, socker, olja och vinäger. Häll blandningen i kastrullen. Koka upp och rör om väl. Tillsätt paprikabitar, ananas skurna i bitar och syltlök. Koka såsen ytterligare några minuter. Skär köttet i skivor. Lägg dem på ett fat med kant och slå såsen över. Servera rätten med nykokta nudlar eller vitt ris. Eller bjud bara på grönsallad och brytbröd att doppa i den goda såsen. I den här såsen kan man också servera stekta fläskkotletter, grytbitar av gris, stekta kycklingbitar. Eller varför inte stekta fiskfiléer eller räkor, som först fått fräsa i lite matfett.