ICA:s fläskfilé i sötsur sås

Serverar: 4 portioner

Ur en gammal receptbok utgiven av ICA-förlaget.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 hackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 1/2-2 dl buljong eller vatten
  • Sås
  • 2 morötter i 1/2 cm tjocka skivor
  • 1 brk ananas i skivor (ca 250 g)
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 msk farin- eller strösocker
  • 3 tsk kinesisk eller japansk soya
  • 2 msk olja
  • 3 msk vinäger
  • 1 grön paprika i bitar
  • 2 msk syltlök
  • Instruktioner

    Bryn fläskfilén väl i en stekgryta. Lägg lök runt om, krydda och späd med vätska. Efterstek köttet under lock på svag värme ca 20 minuter, tills det är genomstekt. Koka i kastrull morotsskivor i ananasspad ca 5 minuter. Rör samman mjöl, socker, olja och vinäger. Häll blandningen i kastrullen. Koka upp och rör om väl. Tillsätt paprikabitar, ananas skurna i bitar och syltlök. Koka såsen ytterligare några minuter. Skär köttet i skivor. Lägg dem på ett fat med kant och slå såsen över. Servera rätten med nykokta nudlar eller vitt ris. Eller bjud bara på grönsallad och brytbröd att doppa i den goda såsen. I den här såsen kan man också servera stekta fläskkotletter, grytbitar av gris, stekta kycklingbitar. Eller varför inte stekta fiskfiléer eller räkor, som först fått fräsa i lite matfett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben