Servera som förrätt med en sallad, eller till buffén.
Ingredienser
Deg
4 dl vetemjöl
200 g smör
1 ägg
1/2 tsk salt
Fyllning
2 små blomkålshuvud
2 dl finstrimlad purjolök
2 hårdkokta ägg
1 burk skivade champinjoner, 200g
1 ägg till pensling
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienser till degen, och låt den ligga i kylen ca. 30 minuter.
Rensa blomkålen och dela den i bitar. Förväll blomkålen i saltat vatten tills den är halvmjuk, och låt den sedan rinna av.
Skala och hacka äggen, blanda dem med purjolöken. Fräs svampen i smör och blanda ner den i äggblandningen.
Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna runda plattor. Fördela alla ingredienserna till fyllningen på degplattorna. Tryck ihop kanterna med en gaffel och pensla med uppvispat ägg. Grädda i 10-15 minuter på 200 grader.
Ska blomkålshalvorna vara hela eller i småbitar? Det låter jättegott, får verkligen lust att pröva!