Inbakad blomkål

Serverar: 4 portioner

Servera som förrätt med en sallad, eller till buffén.

Ingredienser

  • Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllning
  • 2 små blomkålshuvud
  • 2 dl finstrimlad purjolök
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 burk skivade champinjoner, 200g
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till degen, och låt den ligga i kylen ca. 30 minuter.
    2. Rensa blomkålen och dela den i bitar. Förväll blomkålen i saltat vatten tills den är halvmjuk, och låt den sedan rinna av.
    3. Skala och hacka äggen, blanda dem med purjolöken. Fräs svampen i smör och blanda ner den i äggblandningen.
    4. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna runda plattor. Fördela alla ingredienserna till fyllningen på degplattorna. Tryck ihop kanterna med en gaffel och pensla med uppvispat ägg. Grädda i 10-15 minuter på 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marwis 29 maj 2008

    Ska blomkålshalvorna vara hela eller i småbitar? Det låter jättegott, får verkligen lust att pröva!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben