Inbakad fetaost

Serverar: 4 portioner

Smälter i munnen.....

Ingredienser

  • 4 filodegsark
  • 2 paket Fetaost, 200 g
  • 4 msk smält smör
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • SÅSEN
  • 6 msk honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten. Pensla lite smör ovanpå och grädda i 200 grader i 15-20 minuter tills den blir gyllenbrun. Såsen: Värm ingredienserna med varandra i en kastrull. Häll sedan den ljumma såsen över den inbakade fetaosten och strö över lite sesamfrö. Servera som förrätt eller meze.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    zonale 14 april 2008

    Mycket gott! Serverade fikonmarmelad till.

    virre66 12 juni 2009

    detta ska jag testa ikväll.....får vi se om det är så gott som det låter!

    mmarabou 20 december 2009

    Det här låter väldigt gott men ska rätten serveras kall, ljummen eller varm?

    dolores 2 februari 2011

    Härligt god och "lättlagat", har varit lite skraj för filodeg tidigare. Serverade den varm med såsen som pricken över i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben