Brödinbakad prinskorvar är ett annorlunda sätt att servera varm korv.
Ingredienser
13 dl vetemjöl
5 dl vatten
2 msk smält smör eller margarin
1 tsk strösocker
1-2 tsk salt
40 g jäst
Ca 15 prinskorvar
Pensling
1 uppvispad ägg
Instruktioner
Dela sönder jästen i en bunke. Tillsätt vatten, margarin (smör), salt och socker. Rör tills jästen är löst. Arbeta in vetemjölet och knåda till en fast deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 15 delar. Kavla ut varje bit lätt och lägg en korv mitt på. Samla degen runt om.
Lägg dem på en papprad plåt. Låt dem jäsa i 30 minuter. Pensla med ägg.
Grädda i nedre delen av ugnen i 275° i 2-3 min. Sänk temperaturen till 225°och grädda ytterligare 7-10 minuter tills de fått fin färg.