Inbakad korvar

Brödinbakad prinskorvar är ett annorlunda sätt att servera varm korv.

Ingredienser

  • 13 dl vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • 1 tsk strösocker
  • 1-2 tsk salt
  • 40 g jäst
  • Ca 15 prinskorvar
  • Pensling
  • 1 uppvispad ägg
  • Instruktioner

    1. Dela sönder jästen i en bunke. Tillsätt vatten, margarin (smör), salt och socker. Rör tills jästen är löst. Arbeta in vetemjölet och knåda till en fast deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 15 delar. Kavla ut varje bit lätt och lägg en korv mitt på. Samla degen runt om.
    3. Lägg dem på en papprad plåt. Låt dem jäsa i 30 minuter. Pensla med ägg.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 275° i 2-3 min. Sänk temperaturen till 225°och grädda ytterligare 7-10 minuter tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben