Inbakad oxfilé med bearnaisesås

Serverar: 4 portioner

En lyxigt smördegsinbakad filédröm med bea!

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé, á ca 150 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 förpackning glutenfri smördeg, ca 250 g, kavlad
  • 1 ägg
  • Ca 2 dl bearnaisesås
  • Valfria krispiga, kokta grönsaker
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra köttbitarna och stek dem 3-4 minuter på varje sida. De ska vara röda inuti. Ta upp och låt dem kallna.
    2. Sätt ugnen på 180 grader.
    3. Skär från kortändan av smördegen 4 remsor, ca 8 cm långa och 2 cm högre än köttbiten. Vira dem runt köttbitarna, se till att ändarna går omlott ett par cm. Pensla paketen med uppvispat ägg. Ställ in i ugnen och grädda tills smördegen fått fin färg, 8-10 minuter.
    4. Lägg paketen på varma tallrikar, fyll smördegsgropen med bearnaise. Servera med krispiga, lättkokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben