Inbakade fläskfiléer

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Testade den på nyårsafton 2007, det blev en succé. Trots att vi glömde tina upp smördegen, men det löste sig tack vare micron!

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer ca 2 kg
  • 2 smördegar
  • 500 g färska champinjoner eller annan svamp
  • 2 st Cantadou 125 g (eller annan kryddad färskost)
  • 2½ dl Creme fraiche
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 ägg
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Stek/ Bryn hela fläskfiléer med lindad parmaskinka runt om, låt dem svalna.
    2. Fräs svamp, krydda med curry, låt dem svalna.
    3. Blanda färskosten och creme fraichen. Häll i svampfräset och blanda väl.
    4. Skiva fläskfiléerna och lägg skivorna på smördegen. Klicka på svamp/oströran. Rulla ihop och nyp ihop smördegen.
    5. Pensla med ägg och grädda i ugnen i ca 35 minuter, tills smördegen har fått en fin gyllenbrun färg.
    6. Denna rätt är perfekt som bjudrätt. Av fläskfilén blir det två rejäla smördegslimpor. De är utmärkta att laga färdiga flera dagar innan och går t o m att frysa.
    7. Servera potatisgratäng till och svamp och kantarellsås.
    8. När du tillagar såsen ta 3 dl vispgrädde och 3 dl vatten, så blir den underbart god. Smakar inte påse ett enda dugg. Servera med en fräsch grönsallad till.
    9. Att göra inbakad fläskfilé är ganska enkelt, det är dock tidsödande och många moment. De kan dock förberedas så att man kan göra flera stycken färdiga och ta fram efterhand. Det är perfekt som bjudmat, för blir det något över, är det bara att spara, frysa och värma.

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (1)

    mrex3m 18 december 2009

    Obs! Paramskinkan skall lindas runt filén före bryning!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben