Inbakade kycklingspett med limesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 timmar

Gott

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 4 tinade plattor smördeg
  • 1 uppvispat ägg
  • Marinad
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 msk soja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ½ tsk sambal oelek
  • Limesås
  • 4 dl créme fraiche
  • Rivet skal av 1 lime
  • Saften av 1 lime
  • ½ tsk salt
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ½ - 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk söt chilisås
  • Instruktioner

    1. Skär varje filé i två bitar på längden.
    2. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i filébitarna.
    3. Marinera i minst fyra timmar.
    4. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn de halva filéerna runt om. Låt svalna.
    5. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Låt stå kallt.
    6. Kavla ut smördegsplattorna till rektanglar, ca 10 x 13 cm.
    7. Lägg ett halv filé på varje degplatta och vik in och knip ihop degen till paket.
    8. Fäst paketens kanter genom att trycka till dem med en gaffel.
    9. Pensla paketen med uppvispat ägg.
    10. Baka i 225 grader tills paketen är gyllenbruna 10-15 minuter.
    11. Servera med limesåsen och kanske en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben