Indisk blomkål med rajta och naanbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Len, kryddig och snabb är den här fantastiska blomkålsrätten som passar bra som tilltugg, lätt lunch eller på en buffé.

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt
  • Mynta
  • Gurka
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 g tinad blomkål
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rapsolja
  • 2 tsk mangocurry
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl cashewnötter
  • Koriander
  • 4 naanbröd
  • Instruktioner

    1. Börja med rajtan: Riv gurkan på den grova delen av ett rivjärn och krama ur det mesta av vattnet. Blanda med yoghurt och finhackad mynta. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
    2. Skär löken i båtar och finhacka vitlöken. Fräs löken i en stekpanna med rapsolja. Tillsätt mangocurryn samt gurkmejan när löken blivit mjuk. Sänk värmen något och lägg ner blomkålen. Stek allt hastigt och slå sedan på kokosmjölken. Koka samman ett par minuter tills blomkålen är ordentligt varm och smaka av med salt och peppar.
    3. Strö grovhackad koriander och cashewnötter över blomkålen strax innan du serverar den med varma naanbröd och rajta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mjao 19 juli 2010

    Verkligen god blomkål. Passar fint till korv och makaroner också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben