Indisk blomkål med rajta och naanbröd
Len, kryddig och snabb är den här fantastiska blomkålsrätten som passar bra som tilltugg, lätt lunch eller på en buffé.
Ingredienser
3 dl yoghurt
Mynta
Gurka
Salt
Svartpeppar
500 g tinad blomkål
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
Rapsolja
2 tsk mangocurry
½ tsk gurkmeja
2 dl kokosmjölk
2 dl cashewnötter
Koriander
4 naanbröd
Instruktioner
- Börja med rajtan:
Riv gurkan på den grova delen av ett rivjärn och krama ur det mesta av vattnet. Blanda med yoghurt och finhackad mynta. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
- Skär löken i båtar och finhacka vitlöken. Fräs löken i en stekpanna med rapsolja. Tillsätt mangocurryn samt gurkmejan när löken blivit mjuk. Sänk värmen något och lägg ner blomkålen. Stek allt hastigt och slå sedan på kokosmjölken. Koka samman ett par minuter tills blomkålen är ordentligt varm och smaka av med salt och peppar.
- Strö grovhackad koriander och cashewnötter över blomkålen strax innan du serverar den med varma naanbröd och rajta.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Verkligen god blomkål. Passar fint till korv och makaroner också.