Indisk köttfärs

Serverar: 2 portioner

Ett "smala veckan" recept från Hemmets Veckotidning. Snabbt och enkelt.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 2 tsk flytande matfett
  • ½ tsk malda korianderfrön
  • ½ tsk garam masala eller curry
  • ca 2 dl krossade tomater
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • Matyoghurt med låg fetthalt
  • Hackad gurka
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    Fräs hackad lök och paprika i matfettet på ganska svag värme. Öka värmen och lägg i färsen, fräs den grynig. Blanda i kryddor, tomatkross och salt. Låt färspannan puttra några minuter och smaksätt mer om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cekt 19 april 2008

    Enkel och bra vardagsmat, bra variation på köttfärsrätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben