Indisk kyckling á la Amir

Serverar: 4 portioner

Kryddig indisk kyckling som serveras med en fräsch gurkyoghurt och fluffigt ris. Alltid bra när goda rätter går snabbt att laga, som denna!

Ingredienser

  • Kyckling
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tunnskivade kycklingfiléer
  • Gurkyoghurt
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 krm salt
  • Servering
  • 4 portioner ris
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kyckling:
    3. Blanda yoghurten med curry, spiskummin, salt och peppar i en stor skål. Skala vitlöken och pressa ner i yoghurten. Skär kycklingen i 3 bitar på längden. Lägg ner kycklingen i yoghurten och blanda väl.
    4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72 grader.
    5. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    6. Gurkyoghurt: Skölj gurka och rädisor. Skär gurkan i tärningar och skiva rädisorna. Blanda gurka och rädisor med yoghurten och saltet.
    7. Skär limen i fyra klyftor.
    8. Fluffa upp riset och servera det till kycklingen samt gurkyoghurt och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben