Indisk kyckling á la Amir
Kryddig indisk kyckling som serveras med en fräsch gurkyoghurt och fluffigt ris. Alltid bra när goda rätter går snabbt att laga, som denna!
Ingredienser
Kyckling
1 dl matyoghurt
1 tsk curry
½ tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
4 tunnskivade kycklingfiléer
Gurkyoghurt
1 gurka
1 knippe rädisor
1 dl matyoghurt
1 krm salt
Servering
4 portioner ris
1 lime
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kyckling:
- Blanda yoghurten med curry, spiskummin, salt och peppar i en stor skål. Skala vitlöken och pressa ner i yoghurten. Skär kycklingen i 3 bitar på längden. Lägg ner kycklingen i yoghurten och blanda väl.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72 grader.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Gurkyoghurt:
Skölj gurka och rädisor. Skär gurkan i tärningar och skiva rädisorna. Blanda gurka och rädisor med yoghurten och saltet.
- Skär limen i fyra klyftor.
- Fluffa upp riset och servera det till kycklingen samt gurkyoghurt och limeklyftor.
Liknande recept
Kommentarer (0)