Indiska Köttbullar med mango chutney

Serverar: 4 portioner

Näringsvärde/portion Kcal 428, kj 1791, Kolhydrat 14g, Protein 19g, Fett 33g, Fibrer 1g.

Ingredienser

  • Köttbullar
  • 450 g fläskfärs
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 msk färsk koriander
  • 4 msk mango chutney
  • 1 dl ströbröd
  • 3 msk olivolja
  • Sås
  • 3-4 dl krossade tomater
  • ½-1 dl mango chutney
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda väl fläskfärs, garam masala, ingefära, spiskummin salt, svartpeppar, koriander, mango chutney och ströbröd i en stor skål.
    2. Knåda ihop köttfärssmeten med lätt mjölade händer och rulla jämnstora köttbullar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok. Lägg i köttbullarna och stek dem 10-12 min. Vänd dem hela tiden tills de är genomstelta och gyllene runt om.
    3. Blanda ingredienserna till såsen, låt puttra 10 min.
    4. Garnera köttbullarna med några kvistar färsk koriander och servera med såsen till.
    5. Serveringstips: Servera tillsammans med varmt naanbröd och en gurkraita, dvs riven gurka blandad med naturell yoghurt samt salt och peppar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben