Indonesisk filégryta

Serverar: 4 portioner

En fläskfilégryta med glasnudlar, gröna linser, morötter, purjo och smaksatt med bl.a. curry, färsk riven ingefära och kajennpeppar. Bröd hör till. Ät och njuut!

Ingredienser

  • 70 g glasnudlar
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör el margarin
  • 2 dl gröna linser
  • 1 msk curry
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 g fläskfilé
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 1-2 msk färsk riven ingefära
  • 1-2 tsk salt
  • ½ krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg glasnudlar i kallt vatten så att de mjuknar, eller koka enl förpackningens anvisning.
    2. Skala och hacka en gul lök. Smält smör i en gryta. Fräs lök, gröna linser, curry, spiskummin och gurkmeja i några minuter utan att det tar färg.
    3. Strimla fläskfilén. Låt det fräsa med i grytan några minuter. Tillsätt hönsbuljongen. Låt grytan koka i ca 20 minuter.
    4. Skala morötter och strimla dem fint. Skölj och strimla en liten purjolök. Lägg ner i grytan när 10 minuter återstår av kokstiden. Krydda med färsk riven ingefära, salt och kajennpeppar. Lägg i glasnudlarna. Hetta upp. Bröd hör till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben