En fläskfilégryta med glasnudlar, gröna linser, morötter, purjo och smaksatt med bl.a. curry, färsk riven ingefära och kajennpeppar.
Bröd hör till. Ät och njuut!
Ingredienser
70 g glasnudlar
1 gul lök
2 msk smör el margarin
2 dl gröna linser
1 msk curry
1 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
400 g fläskfilé
6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
2 morötter
1 liten purjolök
1-2 msk färsk riven ingefära
1-2 tsk salt
½ krm kajennpeppar
Instruktioner
- Lägg glasnudlar i kallt vatten så att de mjuknar, eller koka enl förpackningens anvisning.
- Skala och hacka en gul lök. Smält smör i en gryta. Fräs lök, gröna linser, curry, spiskummin och gurkmeja i några minuter utan att det tar färg.
- Strimla fläskfilén. Låt det fräsa med i grytan några minuter. Tillsätt hönsbuljongen. Låt grytan koka i ca 20 minuter.
- Skala morötter och strimla dem fint. Skölj och strimla en liten purjolök. Lägg ner i grytan när 10 minuter återstår av kokstiden. Krydda med färsk riven ingefära, salt och kajennpeppar. Lägg i glasnudlarna. Hetta upp.
Bröd hör till.
Liknande recept
Kommentarer (0)