Indonesisk kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god gryta med lite sting. Går snabbt att tillaga.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 äpple
  • 1 röd chilifrukt
  • ½ dl jordnötssmör
  • Skal och saft av ½ lime
  • 1 msk råsocker
  • 1 dl vatten
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • Salt
  • Instruktioner

    Strimla kycklingfiléerna och bryn i smör. Skala, kärna ur äpplet och dela i bitar. Kärna ur och strimla chilifrukten. Lägg ner äpple, chili, jordnötssmör, skal och saft av lime, råsocker, vatten, grädde och fond i en gryta. Koka upp. Lägg kycklingen i grytan och koka i 5 min. Smaka av med salt. Servara med ris, gurka, morotsstavar och jordnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben